Саопштења

АПЕЛ ПРЕДСЕДНИКА МЗ РИБАРЕ

Председник МЗ Рибаре Михајло Петковић, који је уједно и председник МО СНС Рибаре, Белоиње, Црнољевица и Округлица у име Српске напредне странке, апеловао је на ЈКСП „Сврљиг” Сврљиг и Локалну самоуправу на проблем комуналног отпада у сеоским заједницама.
Петковић истиче да постоји потреба за повећањем капацитета контејнера или бар два пута недељно да се празне контејнери, због тога што је код људи прорадила свест о томе да отпад не бацају поред пута и у природи, како не би загађивали животну средину.
Предлог Михајла Петковића је да се у селима Округлица, Црнољевица и Белоиње поставе по два контејнера, јер контејнери на улазу у Рибару немају капацитет да приме сав отпад из наведених села који се довози.
„Да би се спречила појава депонија, још једном апелујем на ЈКСП „Сврљиг” и Локалну самоуправу да поставе контејнере на местима која су претходно поменута. СНС је изашла са иницијативом о извозу комуналног отпада из сеоских месних заједница али Локална самоуправа још увек није реализовала ни ставила на дневни ред СО Сврљиг овај предлог”, поручио је Петковић.
Петковић је додао да се нада да ће се контејнери ускоро наћи у свим месним заједницама како би се сачувала природа и смањио број дивљих депонија.

Извор: Сврљишке новине